Gulvvarme

Gulvvarme er en behagelig form for oppvarming, da det er en stabil varme som fordeler seg langs gulvet og stiger opp. I tillegg gir varme som stiger opp i kroppen gjennom føttene en god følelse av komfort.
Når det kommer til gulvvarme snakker vi hovedsakelig om vannbåren gulvvarme og elektrisk gulvvarme. Nordisk Energikontroll kan hjelpe deg på veien mot et bedre inneklima! Ta kontakt med oss hvis du er i tvil om hvilken løsning som passer deg og dine behov!


Vånnbåren gulvvarme

Vånnbåren gulvvarme er et mer omfattende system som krever mer planlegging enn elektrisk gullvarme. Det består gjerne av en varmekilde som fungerer som oppvarmingsenhet til å varme opp vannet som skal sirkulere gjennom gulvet, og en slik enhet krever gjerne å plasseres i et teknisk rom. I tillegg kreves det vannrør som legges i gulvet og rørføringer til rom som skal ha vannbåren gulvvarme. Til slutt vil man ha behov for et styringssystem for å kunne regulere varmen.

Dette er altså en løsning om krever mye planlegging, og er derfor i dag mest vanlig i nye bygg. Vannbåren gulvvarme kan også installeres i bygg som rehabiliteres med en større oppgradering. Anlegg med vannbåren varme har ofte en høyere installasjonskostnad enn anlegg med elektrisk gulvvarme, men energieffektive oppvarmingskilder fører til at de til gjengjeld er rimeligere i drift. Dette blir med andre ord en investering som kan være lønnsom over tid.


Elektrisk gulvvarme

Elektrisk gulvvarme har en lavere installasjonskostnad enn vannbåren gulvvarme, i tillegg til at den krever mindre plass. Varmekilden vil ikke være synlig, og du har ikke komponenter som krever mye planlegging og plass.

Ett viktig punkt ved installering av elektrisk gulvvarme er å kontrollere med en autorisert elektriker om du faktisk har tilstrekkelig strømtilførsel, eller om du må ha ny tilførsel.

Ta kontakt med oss hvis du vurderer gulvvarme, så skal vi hjelpe deg på veien!
BildeTor

Send oss en uforpliktende forespørsel, for gratis befaring, spørsmål eller pristilbud

Tor Sveine
Teknisk sjef
+47 913 09 703
salg@noen.no

 
Følg oss:
foelg-oss-facebook
foelg-oss-youtube