Young Professionals på deltid

22. juni 2022
Vi ønsker Aleksander Kvannli velkommen i Nordisk Energikontroll! For å øke arbeidsstyrken i sommer har vi i Nordisk Energikontroll ansatt Aleksander Kvannli som sommermedarbeider. Aleksander er 25 år og skal begynne 5. året på sivilingeniørstudiet ‘Energi og Miljø’ på NTNU. Hos Nordisk Energikontroll får han muligheten til å løse spennende studierelaterte arbeidsoppgaver og opparbeide seg verdifull kompetanse og relevant arbeidserfaring innen fornybare energisystemer.

I september 2021 begynte Ahsan Bashir som markedsmedarbeider hos Nordisk Energikontroll. Ahsan er nå 21 år og skal begynne 3. året på ingeniørstudiet ‘Energi Og Miljø i Bygg’ på OsloMet. Han har 20% stilling hos Nordisk Energikontroll og hjelper til med markedsføring og nettredaksjon. Han har ansvar for bedriftens nettsider og sosiale medieplattformer, men denne sommeren skal han også jobbe med ingeniørrelaterte arbeidsoppgaver sammen med Aleksander.    
 
Aleksander%20og%20Ahsan
Bilde: Aleksander Kvannli og Ahsan Bashir 
Fotograf: ​Nick Nikolli

- Å ansette studenter er svært gunstig for alle parter, sier Ahsan. Vi får verdifull kompetanse og erfaring av å jobbe med dyktige kollegaer i en tverrfaglig bedrift. Samtidig får Nordisk Energikontroll hjelp med arbeidsoppgaver som tidligere ble nedprioritert. I tillegg vil et deltidsengasjement også være er en god rekruteringskanal for å finne en god match på fulltidsjobb for bedriften, forklarer han. 

- Som student har man begrenset med relevant arbeidserfaring. Derfor blir hovedoppgaven hos Nordisk Energikontroll å lære, sier Aleksander. Dette skjer ved å delta i møter, bli med på befaring og observere hvordan kollegaene arbeider. Etter hvert kan man gjøre en del arbeidsoppgaver på egenhånd, som tegning av systemskisser, oppmerking av VVS-systemer og utføre diverse energiberegninger.

- Det er gledelig og nyttig å ha to unge og kyndige studenter som Aleksander og Ahsan med på laget, forteller daglig leder, Olav Feby. De hjelper oss å skape en mer fleksibel drift, håndtere arbeidstopper og øke arbeidskapasiteten. Samtidig som de utfører studie- og yrkesrelevante arbeidsoppgaver som bygger verdifull arbeidserfaring. Jeg anbefaler alle ingeniørbedrifter å gjøre som oss, sier han.