Kutt strømforbruket - skaff deg energisentral

2. desember 2021
I år har vi opplevd de høyeste strømprisene i Norge noen gang, og det ser ut til at de høye prisene er kommet for å bli. Nå er kulden her og behovet for oppvarming er høyt.
Alle vil få høye strømregninger, men de som har oppvarming basert på direktevirkende elektrisitet vil merke dette sterkest. Heldigvis har Nordisk Energikontroll en løsning: vi er eksperter på integrering av varmepumper i energisentraler.

Ved å installere bergvarmepumpe får du omtrent 2/3 energi fra fjellet under eiendommen og betaler kun for omtrent 1/3 av tidligere forbruk. Vi mener dette er den beste måten å sikre seg mot galopperende strømpriser. Med installasjon av et slikt anlegg kommer selvsagt investeringskostnader, men med finansiering over for eksempel 15 år, går fellesutgiftene i borettslag, sameier og næringseiendommer ned fra dag en. 

Utregninger foretatt av energileverandøren LOS Energy i 2017 viser at rundt 60% av det årlige energiforbruket i boliger benyttes til romoppvarming. Rundt 15% går til oppvarming av tappevann. Oppvarmingsbehovet er avhengig av utetemperaturen, derfor vil tallene variere fra år til år. En varmepumpe kan ta hånd om rundt 90% av romoppvarmingsbehovet, samt 80% av oppvarmingen av tappevann.
 
bergvarme-banner

Nordisk Energikontroll leverer nøkkelferdige løsninger – fra forprosjekt til ferdig installert anlegg. Ta en titt på våre prosjekter.
 

Skyhøye strømpriser
Undersøkelser fra SSB viser at gjennomsnittlig strømpris i 3. kvartal av 2021 (uten avgifter og nettleie) var 76,3 øre/kWh for husholdningene. Dette er over dobbelt så høy pris sammenlignet med gjennomsnittet for 3. kvartal de siste fem årene.