fbpx

Borettslaget Etterstad Øst installerer bergvarme

Varmeanlegg borettslag oslo

NIBE bergvarme sørger for oppvarming og varmtvann

Borettslaget Etterstad Øst valgte Nordisk Energikontroll når de skulle fase ut oljefyring. Borettslaget installerer i sommer bergvarme i de fire blokkene. Prosjektet gjør at de blir oljefri. Samtidig reduserer de energibruken med nesten 700.000 kWh/år. Med en energipris på 1 kr/kWh tilsvarer det kr. 700.000,-/år.

I dette prosjektet skal det saneres 4 oljekjeler og oljetanker. Det installeres NIBE bergvarmepumper og det skal bores 16 energibrønner. OBOS Prosjekt har tilrettelagt prosjektet for borettslaget og skal ha prosjektledelse under gjennomføringen.

Borettslaget benytter anledningen til å gjøre en total gjennomgang av sitt varmeanlegg. Det skal installeres nytt beredersystem, alle leiligheter får termostatstyrte radiatorventiler og varmeanlegget skal reguleres inn. Prosjektet støttes av Oslo Kommunes enøk-fond og av OBOS.

Nordisk Energikontroll AS som administrerer Byggdriftaliansen gjennomfører konvertering til bergvarme. I dette prosjektet håndterer vi rør med Sanitær og Varmevakta, elektro med Bravida Norge AS, varmeanlegg og bygningsmessige arbeider.

Kontakt oss