Boligsameiet Bjerkebakken 74 satset på bergvarme!

Varmeanlegg borettslag oslo NIBE varmepumper styrer hele varmeproduksjonen

Boligsameiet Bjerkebakken 74 har 21 leiligheter og har elektrokjel og oljekjel som dekker varmebehovet til oppvarming og varmtvann. I disse dager har sameiet ferdigstilt sitt nye bergvarmeanlegg. Varmepumpen er en NIBE 1345 på 60 kW. Denne håndterer mesteparten av varmebehovet i sameiet.

Styret har arbeidet med dette lenge og har hentet inn priser fra fire leverandører. De valgte Nordisk Energikontroll AS til å gjennomføre prosjektet på grunn av pris og erfaring.

Sameiet regner med å kutte energikostnadene med over 60%. De har finansiert investeringen med låneopptak, men besparelsen er så stor at de dekker lånekostnaden og litt til. Det betyr at det ikke har vært nødvendig å øke husleia for å få til dette.

Samarbeidspartnere i gjennomføringen har vært Sanitær og Varmevakta og Bravida Norge AS. Energiboring er utført av Rototec AS.

_DSC5093